Кување тестенина једно је од најлакших ствари, али већина људи прави озбиљне грешке
Како бисте добили савршено куване шпагете или тестенине, потребно је да се придржавате неколико правила, а резултати ће вас просто одушевити:
Прочитајте још: НОВИНЕ И ЛИМУН за БРИСАЊЕ ПРОЗОРА? Поступак брисања који не оставља трагове и мрље
Шерпа за кување није довољно велики
Мањи лонац за кување значи да ћете користити мање воде која ће брже прокувати, а самим тим ће и јело бити брже припремљено. Ипак,тестенини треба пуно воде и простора како би се равномјерно скувала, па ћете тако уколико је ставите у мању шерпу, добити полу кувану, лепљиву тестенину.
Обавезно посолите воду у којој се кува тестенина
Додавање соли у воду за кување омогућава да тестенина упије мало соли што ће побољшати њен укус.
Никако не додајете уље у воду за кување
Додавање уља у воду за кување спречиће да се тестенина између себе залепи, али оно што кувари саветују је, ипак да се уље не додаје, јер тестенина мора бити барем мало лепљива како би могала вода да се задржи на њој, у супротном ваше јело с тестенином неће бити нарочито укусно.
Држите се инструкција са паковања
време кувања које пише на паковању тестенине је број који би требали отприлике пратити, али немојте га се слепо држати. Уколико желите меканију тестенину, потребно је да је кувате који минут дуже, односно ако желите мало тврђу тестенину, онда је потребно је извадити који минут раније.
Прочитајте још: Намирнице које никако не треба подгревати: Ово поврће на првом месту
Испирете тестенину након кувања
Када свеже скувану тестенину ставите под млаз воде, лепљиви скроб који се испустио током кувања, једноставно ће се испрати и тестенина вам се неће лепити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ