Kuvanje testenina jedno je od najlakših stvari, ali većina ljudi pravi ozbiljne greške
Kako biste dobili savršeno kuvane špagete ili testenine, potrebno je da se pridržavate nekoliko pravila, a rezultati će vas prosto oduševiti:
Pročitajte još: NOVINE I LIMUN za BRISANJE PROZORA? Postupak brisanja koji ne ostavlja tragove i mrlje
Šerpa za kuvanje nije dovoljno veliki
Manji lonac za kuvanje znači da ćete koristiti manje vode koja će brže prokuvati, a samim tim će i jelo biti brže pripremljeno. Ipak,testenini treba puno vode i prostora kako bi se ravnomjerno skuvala, pa ćete tako ukoliko je stavite u manju šerpu, dobiti polu kuvanu, lepljivu testeninu.
Obavezno posolite vodu u kojoj se kuva testenina
Dodavanje soli u vodu za kuvanje omogućava da testenina upije malo soli što će poboljšati njen ukus.
Nikako ne dodajete ulje u vodu za kuvanje
Dodavanje ulja u vodu za kuvanje sprečiće da se testenina između sebe zalepi, ali ono što kuvari savetuju je, ipak da se ulje ne dodaje, jer testenina mora biti barem malo lepljiva kako bi mogala voda da se zadrži na njoj, u suprotnom vaše jelo s testeninom neće biti naročito ukusno.
Držite se instrukcija sa pakovanja
vreme kuvanja koje piše na pakovanju testenine je broj koji bi trebali otprilike pratiti, ali nemojte ga se slepo držati. Ukoliko želite mekaniju testeninu, potrebno je da je kuvate koji minut duže, odnosno ako želite malo tvrđu testeninu, onda je potrebno je izvaditi koji minut ranije.
Pročitajte još: Namirnice koje nikako ne treba podgrevati: Ovo povrće na prvom mestu
Ispirete testeninu nakon kuvanja
Kada sveže skuvanu testeninu stavite pod mlaz vode, lepljivi skrob koji se ispustio tokom kuvanja, jednostavno će se isprati i testenina vam se neće lepiti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU