Које јело не треба никако спремати, а које је добро да се нађе на новогодишњој трпези?
Постављање богате новогодишње трпезе нема за циљ само да нас нахрани, већ свако јело треба да буде пажљиво одабрано јер са собом носи одређену симболику среће, напретка и благостања.
Поред већ традиционалне руске салате, свињског печења, купус салате и торте, на трпези би своје место требало да нађу и риба и грожђе, а ево и зашто:
Прочитајте још: Звезда празничне трпезе: Направите намаз у облику ШИШАРКЕ (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Риба
Будући да и за новогодишњу ноћ траје Божићни пост, риба би требало да се нађе на вашој трпези. Поред тога, она симболише несметано кретање, кретање без препрека, па вам наговештава лагану годину у којој ће сви послови ”пливати”.
Грожђе
Грожђе је, пре свега, симбол здравља и јачине.
Препоручује се да након поноћи поједете тачно 12 зрна грожђа, за сваки месец по једно, како бисте у предстојећој години сваког месеца били зрави.
Свињско месо
Свињско месо је симбол изобиља и богатства.
Купус салата
Због своје зелене боје симболише хармонију природе и добре среће као и дуговечност.
Торта
Због саме своје структуре која садржи пуно шећера, торта је симбол сласти. Потрудите се да вам торта буде од што богатијих састојака како би у предстојећој години било што више сласти.
Пилетина
Оно што се никако не препоручује на новогодишњој трпези јесте месо од пернатих животиња, јер оне имају крила, па симболишу срећу која напушта.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ