Три врсте хране никако не би требало припремати на маслацу
Док је у многим кухињама маслац намирница која се обилато користи, код нас то до скоро и није био баш случај.
Откако је свима постало јасно да је неупоредиво здравији од маргарина и домаћице са наших простора почеле су да их стављају у колаче и фина пецива.
И док неким јелима даје незаменљив укус, у друга се слабо меша. Штавише, због њега су малтене нејестива.
Пржено месо
Свака врста масноће на одређеној температури почиње да гори и да дими. У случају маслаца та је температура релативно ниска, већ на 175 степени тако да је боље употребити неку другу масноћу ако печете свињске котлете, телеће одреске или пилећи филе..
Тортиље
Ако сами правите тортиље, требало би да у фижидеру имате свињску маст. Ако покушате ли их правите с путером, вода у њему ће све покварити. Маст има савршену конзистенцију и неутралан укус.
Печени кромпири
Ако желите да печени кромпири буди хрскави, немој их пећи на маслацу. Боље употребите уље – маслац ће их учинити гњецавима, остаће без чврсте корице.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ