Тајни кулинарски трик које многе домаћице користе
Маслац је производ који је увек у фрижидеру, јер се често додаје током припреме разних јела: пецива или чак обичних сендвича.
Међутим, како би што пре обавиле послове у кухињи, домаћице понекад забораве на време извадити маслац из фрижидера.
Као резултат тога, хладне и тврде намирнице компликују процес кувања. Углавном је потребно да је маслац већ омекшао.
Овде ствар спашава један трик за који не знају сви.
Ако желите производ омекшати што је брже могуће, тада га требате ставити на тањир и покрити чашом одозго.
У том случају потребно је претходно имати чисту топлу воду у посуди како би се процес убрзао.
Оставити да одстоји пет минута. Као резултат, маслац ће постати мекши, а текстура кремастија.
Постоји још један једноставан начин да омекшате маслац на собној температури. За то насеците производ на мале комадиће и разваљајте између два папира за печење.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО: