Један састојак из кухиње може вам "спасити" укус колача, али скоро нико га не користи.
У многим изворним рецептима за слаткише, торте и колаче на списку састојака налази се и со. Међутим, како се со разликује по укусу од осталих стандардних састојака за припрему било којег десерта, многе домаћице ће је избећи.
Међутим, управо со може "спасити" укус колача или торти, иако то можда звучи невероватно. Такође, не морате се бринути да ће ваш десерт због мало соли постати слан.
Прочитајте још: ПЕЧУРКЕ не треба никад прати, али зато БАНАНЕ и МАНДАРИНЕ ДА: Знате ли које СВЕ намирнице морају "под воду" пре употребе?
Веровали или не, прстохват соли у десертима осигураће сладак укус. Поред тога, природна арома састојака може да се боље развије, тако да со заправо делује као природни појачивач укуса.
Со и шећер су заправо супротности које се међусобно привлаче.
Со ће умањити горак укус
Со ће смањити горак укус који може настати услед дугог печења, поа ће тада слатки укус постати израженији. Такође, ако вам је кафа превише горка, слободно је зачините са мало соли.
Тесто ће се брже подићи уз помоћ соли
Попут квасца, и со игра битну улогу када је добро тесто у питању. Упркос томе што се не препоручује мешање ова два састојка, тесто ће бити глађе и лакше ће се обликовати ако му уз квасац додате мало соли.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ