У њиховом саставу је највећи проценат калцијума, уз још 27 минерала, а ми их готово свакодневно бацамо у ђубре.
Љуске од јаја су мала ризница здравља, али и савезници у домаћинству, ако знамо правилно да их користимо.
Прочитајте још: Погрешно ЧУВАМО БРАШНО: Колико год да вам је кухиња чиста уколико се не прате ОВИ САВЕТИ, ПОКВАРИЋЕ СЕ
Само пола кашичице млевених љускица задовољава 90 одсто људских потреба за калцијумом, али оне лако решавају проблем чишћења посуђа у ком је загорело јело, као и тупих оштрица ножића у мултипрактику, блендеру, сецку...
Љуске оперите и скувајте, осушите и испеците
После употребе јајета, љуске добро оперите, ставите их у кључалу воду на 10 минута. Процедите, прокуване љуске мало просушите на ваздуху, па убаците у рерну загрејану на 150 степени, на десетак минута. Изблендирајте их и добијен прах чувајте у фрижидеру, у посуди за вакумирање.
Чим јело загори искористите љуске!
Када вам јело загори, чим га извадите из посуде у њу измрвите неколико љуски јајета, додајте мало соли и вреле воде, оставите минут да делује, па изрибајте сунђером. Бићете изненађени брзином којом ће ваш омиљени тигањ поново засијати.
Прочитајте још: ЏЕЈМИ ОЛИВЕР открио је ТРИК СА ЛУКОМ који ће храни дати БОЉИ УКУС: Једноставно је и можете пробати већ данас
Да бисте наоштрили ножиће на малом кућном апарату, ставите у њега претходно, на пола сата замрзнуте, љуске јајета, додајте мало воде, па га укључите. За непун минут добићете потпуно оштре ножиће.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ