Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ољуштите печене паприке за МИНУТ: Трик који ће ДОМАЋИЦАМА олакшати припрему АЈВАРА

Савршен трик који ће вам олакшати чишћење паприка

1660818012_pecena-paprika.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Постоји супер трик за лакше љуштења паприка за ајвар. Ако желите да ољупите паприке које печете, ставите их у кесу и завежите.

Прочитајте још: Уколико имате проблем са ДЕПРЕСИЈОМ, потребна вам је ЛИМУНАДА и још један САСТОЈАК

Оставите да одстоји неко време, љуспе ће саме да се одвајају и брже ће ићи.

Испод је рецепт српског ајвара који је деценијама стар, преноси се с генерације у генерацију и свима успева!

Састојци:

10 килограма црвене паприке, 3 велика патлиџана, 5 децилитра уља, со по жељи и 1 велика кашика шец́ера.

Припрема:

Паприке пеците у лонцу или у рерни. Одмах након печења ставите их у пластичне кесе на неколико минута да омекшају и олакшају љуштење.

Кад се мало охлади, сваку паприку ољуштите и попаприте, ставите у велику цедиљку или мрежасту врец́у коју ћете закачити да се паприке исцеде (најмање 3 сата).

Пеците патлиџане баш као и паприке, па их кратко чувајте у врец́ицама, а затим ољуштиите и оставите да се исцеде.

Оцеђене сецкане паприке и патлиџане ручном машином самељите, а затим их пребаците у велику посуду и ставите на тихој ватри.

Начин припреме:


Током кувања непрестано мешајте и постепено додајте 1 децилитер уља сваких 20 минута. Стално мешајте, јер уље не би требало да изађе на површину.

Најлакши начин да проверите да ли је ајвар спреман је ако пређете дрвеном кашиком на дну лонца, након чега би требало да се направи путања од кашике, односно требало би да видите дно лонца.

На крају, тј. у последњих 20 минута кувања, додајте со и шец́ер. У међувремену, док правите ајвар, требате припремити тегле. Загрејте их на 50 степени и сипите ајвар док је још топао. На сваку напуњену теглу ставите мало уља и прекријте поклопцем, а затим их оставите у кутији и покријте крпом.

Прочитајте још: Пет ЗДРАВИХ НАМИРНИЦА КОЈЕ НЕ БИ ТРЕБАЛО ДА ЈЕДЕМО СВАКИ ДАН: Обратите пажњу

Оставите их да се постепено охладе 24 сата, а затим их ставите на хладно, тамно место.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas