Сви ми имамо различите методе кувања, али додавање млека у кајгану је према речима кувара, велика грешка
Доручак је најважнији оброк у току дана, а ти оброци најчешће садрже јаја. Ако сте од оних особа које додају млеко у кајгану, саветујемо вам да одмах престанете са тим.
Прочитајте још: Јефтина и освежавајућа: ЈЕРУСАЛИМСКА салата кошта 50 динара!
У истраживањима које је урадио "Буззфеед", испоставило се да више од 60 посто људи, додаје млеко у јаја, јер то разређује њихов укус и чини их гумираним. Један од најбољих кувара каже да уколико волите тако, наставите да додајте млеко, али уколико желите да имате прави укусан доручак, најбоље је да додате путер.
- За мене је путер право решење. Пре него што ставите јаја, проверите да ли је маслац златне боје. Наставите да мешате на тихој ватри и потрудите се да не буде браон. Лук Селби тврди да је стављање млека у јаја, велики грех, јер их чини превише влажним и немају прави укус хране.
Ипак, Лаиса Кејси која је такође љубитељ масних јаја, каже да додавање млека у праху подиже јаја на потпуно нови ниво.
Прочитајте још: Како је настала чувена МОСКВА ШНИТ? Све почиње давне 1974. у БЕОГРАДУ у кухињи ПОЗНАТОГ хотела (ОРИГИНАЛАН РЕЦЕПТ)
- Иако нисам љубитељ млека, млеко у праху је сасвим друга ствар. Овај савет сам добила од једног врхунског кувара из познатог ресторана. Умутите кашичицу млека у праху са јајима и резултат ће бити чудесан. Добијате умак налик сиру. У ствари, млеко у праху може да побољша мноштво јела ... од сладоледа до пецива и соса од маслачка - рекла је критичарка хране.