Svi mi imamo različite metode kuvanja, ali dodavanje mleka u kajganu je prema rečima kuvara, velika greška
Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a ti obroci najčešće sadrže jaja. Ako ste od onih osoba koje dodaju mleko u kajganu, savetujemo vam da odmah prestanete sa tim.
Pročitajte još: Jeftina i osvežavajuća: JERUSALIMSKA salata košta 50 dinara!
U istraživanjima koje je uradio "Buzzfeed", ispostavilo se da više od 60 posto ljudi, dodaje mleko u jaja, jer to razređuje njihov ukus i čini ih gumiranim. Jedan od najboljih kuvara kaže da ukoliko volite tako, nastavite da dodajte mleko, ali ukoliko želite da imate pravi ukusan doručak, najbolje je da dodate puter.
- Za mene je puter pravo rešenje. Pre nego što stavite jaja, proverite da li je maslac zlatne boje. Nastavite da mešate na tihoj vatri i potrudite se da ne bude braon. Luk Selbi tvrdi da je stavljanje mleka u jaja, veliki greh, jer ih čini previše vlažnim i nemaju pravi ukus hrane.
Ipak, Laisa Kejsi koja je takođe ljubitelj masnih jaja, kaže da dodavanje mleka u prahu podiže jaja na potpuno novi nivo.
Pročitajte još: Kako je nastala čuvena MOSKVA ŠNIT? Sve počinje davne 1974. u BEOGRADU u kuhinji POZNATOG hotela (ORIGINALAN RECEPT)
- Iako nisam ljubitelj mleka, mleko u prahu je sasvim druga stvar. Ovaj savet sam dobila od jednog vrhunskog kuvara iz poznatog restorana. Umutite kašičicu mleka u prahu sa jajima i rezultat će biti čudesan. Dobijate umak nalik siru. U stvari, mleko u prahu može da poboljša mnoštvo jela ... od sladoleda do peciva i sosa od maslačka - rekla je kritičarka hrane.