Брескве ће бити мекане за само сат времена.
![1627896048_peach-583485_1920.jpg](/cache/images/f/b/e/b/2/fbeb2927f66c75c66eba6fb4639220a84300fd5f.jpg)
Иако је сезона воћа као што су кајсије, нектарине и брескве увелико у току, понекад се догоди да купимо оне тврде, које још нису довољно сазреле.
Иако изгледају примамњиво, укус им и није баш сјајан, али уз помоћ овог трика, добићете укусне мекане брескве за само сат времена.
Прочитајте још: Кухињски трик који ће вас ОДУШЕВИТИ: Ево шта се догоди ако у СУПУ ставите ЛИСТ ЗЕЛЕНЕ САЛАТЕ
Наиме, довољно је да узмете једну папирну кесу, ставите у њу брескве и убаците једну јабуку.
Затворите кесу и јабуке ће брзо почети да испуштају гас етилен, природни гас из класе угљоводоника који убрзава сазревање воћа, па ће брескве бити мекане за само сат времена.
А ако желите да их брзо ољуштите, најбоље је да их на 20 секунди потопите у врелу воду, па 10 секунди у ледену. Кожицу ћете на тај начин скинути само једним потезом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ