Сви смо грешили, а овако треба.
Ово је најчешћих 8 грешака у припремању кафе због којих она није онаква какву желите.
1. Прекувавање кафе
Када је укус кафе горак, то је знак да сте је превише кували. Понекад је кривац томе џезва у којој припремате овај напитак, па га једноставно замените. Колико треба спремати кафу, зависи од њене врсте. Подела је следећа:
- еспресо два и по минута
- турска кафа 45 секунди у кључалој води
- пржена кафа шест минута
Прочитајте још: Ево због чега кафу треба увек пити ПОСЛЕ доручка, а НИКАКО ПРЕ
2. Преврућа вода
Употреба воде одговарајуће температуре пресудна је у добијању доброг укуса кафе. Идеална температура је 100 степени, јер се њоме добија најбоља арома и најбољи укус овог напитка.
3. Игнорише се однос кафе и воде
За најбољу кафу, треба користити две кашике кафе и 180 милилитара воде. Наравно, ако желите јачи укус, можете додати још кафе или обрнуто. Само се потрудите да останете што ближи идеалном односу.
Прочитајте још: Наливате се КАФОМ? Ево колико је оптимално да их попијете СВАКОГ ДАНА
4. Користи се претходно самлевена кафа
Иако вам тешко пада да ујутру издвајате време да мељете кафу, много је боље то радити сваког дана пре кувања напитака.
5. Бира се најјефтинија кафа
Економичност је добра одлика, али се често дешава да су јефтина зрна кафе истовремено и она најслабија. Уместо што купујете кафу по најнижим ценама, уштедите новац тако што ћете смањити пијење кафе у кафићима и ресторанима.
Прочитајте још: Да ли је ЗДРАВО пити КАФУ која је стара НЕКОЛИКО САТИ
6. Не чувате правилно кафу
Ако желите да сачувате свежу кафу, држите је у херметички затвореној амбалажи, на хладном и тамном месту. Стаклене и керамичке посуде су најбоље за то.
7. Замрзавање кафе
Упркос томе што можда мислите да се смрзавањем кафе чува њен укус, тиме се заправо он руши. Ако се кафа не чува у херметички затвореним посудама, она преузима мирисе из фрижидера. Ако је баш морате чувати у фрижидеру, онда проверите да су посуде са кафом добро затворене. Не враћајте је у фрижидер када једном отворите кафу.
Прочитајте још: Заборавите на ЈУТАРЊУ: Ево када је ПРАВО ВРЕМЕ ЗА КАФУ за НАЈБОЉИ учинак
8. Кувате стару кафу
За најбољи укус кафе користите свежа зрна кафе, јер она временом губе своју свежину. Обратите пажњу на рок употребе кафе и купујте је у малим количинама.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ