Дошло је време да се растајемо са летњим воћем, а што значи да је сезона јабука одмах иза угла
Септембар и октобар су најбоље време за уживање у јавукама, па бисмо већ сада могли да се подсетимо како да их чувамо, а да остану укусне и до неколико дана.
Прочитајте још: Обична креда може значајно да нам олакша живот: Решите се проблема који нервира многе домаћице
Савршено зреле јабуке су без флека и удубљења и чврсте су на додир. Меке тачке указују на то да је јабука презрела и да више није свежа за јело.
Како чувати јабуке?
Омиљнео место за складиштење јабука многима је чинија са воћем на кухињском пулту. Међутим, имајте на уму да ц́е на том месту да трају само око недељу дана. Да би јабуке остале свеже што је дуже могуц́е, држите их подаље од директне сунчеве светлости. Уколико желите да им продужите рок, држите их у фиоци фрижидера. Овако могу да остану свеже и до шест недеља. Само водите рачуна да их не складиштите поред другог воц́а и поврц́а, јер јабуке садрже гас етилен који ц́е да утиче на брже сазревање другог воћа.
Прочитајте још: Да зимница дуже траје: Ево како да правилно СТЕРИЛИШЕТЕ ТЕГЛЕ
Како чувати исечене јабуке?
Нарезане јабуке чине тако укусну и здраву ужину, али не трају колико цело воц́е. Да бисте максимално искористили кришке јабуке, чувајте их у врец́ици коју можете поново да затворите или у херметички затвореној посуди за складиштење хране у фрижидеру. Остац́е свеже око 3-5 дана, иако ц́ете можда да приметите да постају смеђе.
Да кришке јабуке не порумене, убаците их у мало лимуновог сока пре него што их ставите у посуду у фрижидеру.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ