Тајни састојак за спремање грашка
Домаћице кажу да нема ничег простијег него скувати грашак. Отворите кесу замрзнутог поврћа, сипате у воду која кључа, оставите да ври неколико минута, па оцедите и зачините?
Можда сте од оних који грашак припремају на старински начин. Прво издинстате мало црног и белог лука, па затим шаргарепу и на крају додате грашак кувате све до запршке. На крају богато запржите и сервирате.
Сада нутриционисти имају потпуно нови предлог. У топлом тигању отопите мало путера, додајте замрзнути грашак и поклопите, па на тихој ватри оставите да се полако динста у сопственој течности.
Путер је најважнији састојак у овом рецепту за грашак, јер му даје посебан укус, али ваља додати и кашику шећера, тако ћете добити прави специјалитет. Десетак минута касније можете додати зачине по жељи. Посебно се добро слажу бели лук и мирођија. Оваквом припремом грашка чувате хранљиве материје које бисте иначе изгубили брзим кувањем у кључалој води.
Такође, избегавајте и лоше последице упрженог лука и запршке на стомак и цео систем за варење. Овако спремљен грашак можете сервирати као прилог уз месо или послужити као главно јело, уз додатак пржених јаја, кромпира и салате.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ