За тесто укусно попут оног у пекари, примените неколико трикова професионалаца
Када се за тесто каже да је "меко као душа", значи да је савршено. Да бисте га уместили баш тако, осим добре воље и прецизне кухињске вагице, важно је да овладате и одређеним триковима.
Кулинарски мајстори саветују да избегавате маслац и маргарин са смањеним процентом масноће јер неће бити укусно. Немојте додавати ни превише прашка за пециво јер ће тесто прво нарасти, а затим пасти, па неће успети.
За добро тесто је можда и најважније како га и колико дуго месите. Потребно је да га месите барем десет минута како би добило одговарајућу текстуру.
Једно од важних правила које је познато свакој домаћици је да треба да се "одмара" да би квасац учинио своје. Треба да буде мекано и да двоструко нарасте.
Да ли је тесто спремно за печење проверићете на следећи начин: формирајте од њега лопту и притисните прстом - тесто би требало да се врати у првобитни облик као да је еластично.
Величина калупа је такође важна, али посебно треба бити опрезан приликом печења, нарочито у последњој фази, како се тесто не би препекло или било суво. Хлеб пеците на високој температури од 200 степени и то на највишој решетки у рерни.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ