Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мајстори кулинарства саветују: Сви трикови за најмекше тесто - Уз помоћ ових цака биће "мекано као душа"

За тесто укусно попут оног у пекари, примените неколико трикова професионалаца

1693305171_shutterstock_2123332154.jpg
Oglas

Када се за тесто каже да је "меко као душа", значи да је савршено. Да бисте га уместили баш тако, осим добре воље и прецизне кухињске вагице, важно је да овладате и одређеним триковима.

Кулинарски мајстори саветују да избегавате маслац и маргарин са смањеним процентом масноће јер неће бити укусно. Немојте додавати ни превише прашка за пециво јер ће тесто прво нарасти, а затим пасти, па неће успети.

За добро тесто је можда и најважније како га и колико дуго месите. Потребно је да га месите барем десет минута како би добило одговарајућу текстуру.

Једно од важних правила које је познато свакој домаћици је да треба да се "одмара" да би квасац учинио своје. Треба да буде мекано и да двоструко нарасте.

Да ли је тесто спремно за печење проверићете на следећи начин: формирајте од њега лопту и притисните прстом - тесто би требало да се врати у првобитни облик као да је еластично.

Величина калупа је такође важна, али посебно треба бити опрезан приликом печења, нарочито у последњој фази, како се тесто не би препекло или било суво. Хлеб пеците на високој температури од 200 степени и то на највишој решетки у рерни.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas