Избор би могао бти у будућности много лакши.
Сести у ресторан и изабрати нешто са менија многима може бити права мука, посебно ако се нуди богат избор јела.
Међутим, тај би избор могао би убудуће да буде много лакши када видите које ствари и храну прави кувари никада не би наручили.
- Ако сам 30 километара удаљен од мора, не наручујем морске плодове. Избегавам да наручујем бифтеке и одреске у ресторанима који нису специјализовани за њих. Размажен сам јер сам радио у многима од њих па, ако нисам у ресторану који је специјализован, обично се разочарам. Такође, избегавам морске плодове ако нисам у ресторану који важи за врхунски ресторан с морским плодовима или негде где знам да набављају свежу рибу и морске плодове - каже Стив Лазарус.
Прочитајте још: Три намирнице које НАЈЗДРАВИЈИ ЉУДИ једу за доручак
Ако сте у кинеском ресторану, избегавајте јела која нису кинеска. С разлогом је ресторан специјализован за одређену врсту хране.
- Једном сам наручио пире кромпир и добио сам нешто што је било 75 посто бело брашно - каже Леонард Хиад.
Један од мојих шефова ментора саветовао ми је да никад не наручујем "специјалитете куће". Каже да се специјалитети обично праве од остатака старе хране које ресторан жели да се реши, открио је кувар Јанера Соловен.
Прочитајте још: Стаклена или пластична амбалажа? Шта је боље?
- Ако једете рибу недељом, вероватно нећете јести свежу - поручује Јоран Карлсен који је студирао на престижном куварском факултету.
И сам Ентони Борден изјавио је да никад не би јео рибу недељом, јер већина власника набавља храну за викенд четвртком или петком.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ