Izbor bi mogao bti u budućnosti mnogo lakši.
Sesti u restoran i izabrati nešto sa menija mnogima može biti prava muka, posebno ako se nudi bogat izbor jela.
Međutim, taj bi izbor mogao bi ubuduće da bude mnogo lakši kada vidite koje stvari i hranu pravi kuvari nikada ne bi naručili.
- Ako sam 30 kilometara udaljen od mora, ne naručujem morske plodove. Izbegavam da naručujem bifteke i odreske u restoranima koji nisu specijalizovani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogima od njih pa, ako nisam u restoranu koji je specijalizovan, obično se razočaram. Takođe, izbegavam morske plodove ako nisam u restoranu koji važi za vrhunski restoran s morskim plodovima ili negde gde znam da nabavljaju svežu ribu i morske plodove - kaže Stiv Lazarus.
Pročitajte još: Tri namirnice koje NAJZDRAVIJI LJUDI jedu za doručak
Ako ste u kineskom restoranu, izbegavajte jela koja nisu kineska. S razlogom je restoran specijalizovan za određenu vrstu hrane.
- Jednom sam naručio pire krompir i dobio sam nešto što je bilo 75 posto belo brašno - kaže Leonard Hiad.
Jedan od mojih šefova mentora savetovao mi je da nikad ne naručujem "specijalitete kuće". Kaže da se specijaliteti obično prave od ostataka stare hrane koje restoran želi da se reši, otkrio je kuvar Janera Soloven.
Pročitajte još: Staklena ili plastična ambalaža? Šta je bolje?
- Ako jedete ribu nedeljom, verovatno nećete jesti svežu - poručuje Joran Karlsen koji je studirao na prestižnom kuvarskom fakultetu.
I sam Entoni Borden izjavio je da nikad ne bi jeo ribu nedeljom, jer većina vlasnika nabavlja hranu za vikend četvrtkom ili petkom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU