Осим што је изузетно укусна, пилетина важи и за врло осетљиву намирницу
Зато је битно да знамо колико дуго можемо да је чувамо у фрижидеру, а колико у замрзивачу, пре него што је употребимо.
Стручњаци истичу да у сировом стању не би требало да стоји у фрижидеру дуже од два дана, а исто важи и за ћуретину. Ако је пилеће месо термички обрађено, онда га можете чувати у фрижидеру дан дуже.
Пхото: Унспласх
Уколико не планирате да га употребите у том периоду, најбоље би било да га ставите у замрзивач, где може да стоји и до годину дана, ако је у сировом стању, а до шест месеци термички обрађено месо. Сирову пилетину треба чувати у оригиналном паковању и замотану у један слој алуминијумске фолије како не би долазила у контакт са ваздухом. Можете и да је ставите у кесу за замрзавање, само будите опрезни и испустите сав ваздух из ње пре него што је завежете.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО: