Након што купимо јагоде требало би да одвојимо време да их темељно оперемо, а тек онда уживамо у њиховој слаткоћи
Постоји неколико брзих начина да очистите јагоде помоћу сирћета, соде бикарбоне или соли пре јела.
Савети пре чишћења јагода
Пре него што почнете да перете јагоде имајте на уму када ћете их јести. Саветује се да не перите јагоде док не будете спремни да једете. Јагоде су попут сунђера који их чини да усисавају што је више могуц́е влаге. Ако их оперете а затим их складиштите, оне ће се много брже покварити.
Како очистити јагоде сирћетом?
Коришћење мешавине сирћета и воде може помоћи да се нежно очисте јагоде које су можда биле изложене пестицидима и другим хемикалијама. Поред тога, пут од велике фарме до полице продавнице прехрамбених производа је дуг, а њима је можда је руковало много различитих људи.
Напуните велику посуду водом и сирћетом у размери 4:1 (на четири шољице воде иде једна сирћета). Затим потопите јагоде тако да су бобице потпуно потопљене. Држите их тако око 20 минута, а потом добро исперите сваку бобицу.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ