Nakon što kupimo jagode trebalo bi da odvojimo vreme da ih temeljno operemo, a tek onda uživamo u njihovoj slatkoći
Postoji nekoliko brzih načina da očistite jagode pomoću sirćeta, sode bikarbone ili soli pre jela.
Saveti pre čišćenja jagoda
Pre nego što počnete da perete jagode imajte na umu kada ćete ih jesti. Savetuje se da ne perite jagode dok ne budete spremni da jedete. Jagode su poput sunđera koji ih čini da usisavaju što je više moguće vlage. Ako ih operete a zatim ih skladištite, one će se mnogo brže pokvariti.
Kako očistiti jagode sirćetom?
Korišćenje mešavine sirćeta i vode može pomoći da se nežno očiste jagode koje su možda bile izložene pesticidima i drugim hemikalijama. Pored toga, put od velike farme do police prodavnice prehrambenih proizvoda je dug, a njima je možda je rukovalo mnogo različitih ljudi.
Napunite veliku posudu vodom i sirćetom u razmeri 4:1 (na četiri šoljice vode ide jedna sirćeta). Zatim potopite jagode tako da su bobice potpuno potopljene. Držite ih tako oko 20 minuta, a potom dobro isperite svaku bobicu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU