Ловоров лист је зачин који јелима даје посебан укус
Ловоров лист је веома чест зачин, али је пожељно да занте како да га користите, како би дао најбоље резултате. Није погодан за сва јела и битне су неке наизглед небитне ствари.
6 савета за правилну употребу ловоровог листа:
1. Ловоров лист додајте 5 минута пре него што је чорба готова, а 10 минута пре него што су динстана јела спремна.
2. Немојте додавати ловоров лист у пилец́и бујон, иначе ц́е бујон изгубити укус и арому.
3. Додајте га у ограниченим количинама у чорбу од поврц́а или га немојте додавати уопште, пошто су овакве супе већ ароматизоване поврц́ем.
4. Убацујте не више од 1-2 листа по литру течности.
5. Пре него што додате ловорове листове у јело, трљајте их један о други, арома ц́е постати интензивнија.
6. Не остављајте ловоров лист у готовом јелу, јер тако додаје горчину. Треба да га извадите одмах након кувања.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО