Lovorov list je začin koji jelima daje poseban ukus
Lovorov list je veoma čest začin, ali je poželjno da zante kako da ga koristite, kako bi dao najbolje rezultate. Nije pogodan za sva jela i bitne su neke naizgled nebitne stvari.
6 saveta za pravilnu upotrebu lovorovog lista:
1. Lovorov list dodajte 5 minuta pre nego što je čorba gotova, a 10 minuta pre nego što su dinstana jela spremna.
2. Nemojte dodavati lovorov list u pileći bujon, inače će bujon izgubiti ukus i aromu.
3. Dodajte ga u ograničenim količinama u čorbu od povrća ili ga nemojte dodavati uopšte, pošto su ovakve supe već aromatizovane povrćem.
4. Ubacujte ne više od 1-2 lista po litru tečnosti.
5. Pre nego što dodate lovorove listove u jelo, trljajte ih jedan o drugi, aroma će postati intenzivnija.
6. Ne ostavljajte lovorov list u gotovom jelu, jer tako dodaje gorčinu. Treba da ga izvadite odmah nakon kuvanja.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO