Чувени кувар Џејми Оливер недавно је на Инстаграму открио једноставан, а ефикасан трик који ће већини ваших специјалитета даљи бољи шмек! Верујемо да ћете га испробати колико данас.
Наиме, славни Британац је објаснио како да лук учините блажим и решите се његове жестине, што ће даље јелима дати фину арому, без горчине или непријатних мириса.
Прочитајте још: Волите КИСЕЛЕ КРАСТАВЧИЋЕ: Још један разлог зашто би требало да их ЈЕДЕМО
- Увек исперем исецкан лук пре кувања. Тако ће постати блажи, а влага од прања додаје му посебну слаткоћу током кувања - написао је Џејми, а овај трик применио је док је припремао пасту са туном.
Џејми је открио да је овај трик научио од италијанске колегинице Ноне Росане, и да заиста даје сјајне резултате, а притом је толико прост!
Прочитајте још: Погрешно ЧУВАМО БРАШНО: Колико год да вам је кухиња чиста уколико се не прате ОВИ САВЕТИ, ПОКВАРИЋЕ СЕ
Оштар мирис и горак укус резултат су сумпорних спојева и тиосулфината у луку, који се појављују тек када исечете лук. Дакле, када то учините, лук активира свој одмбрамбени саистем темељен на сумпору, који одбија инсекте и друге животиње како га не би појеле. Управо зато - испирање исецканог лука је сјајна техника која ће специјалитете учинити укуснијим.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ