Čuveni kuvar Džejmi Oliver nedavno je na Instagramu otkrio jednostavan, a efikasan trik koji će većini vaših specijaliteta dalji bolji šmek! Verujemo da ćete ga isprobati koliko danas.
Naime, slavni Britanac je objasnio kako da luk učinite blažim i rešite se njegove žestine, što će dalje jelima dati finu aromu, bez gorčine ili neprijatnih mirisa.
Pročitajte još: Volite KISELE KRASTAVČIĆE: Još jedan razlog zašto bi trebalo da ih JEDEMO
- Uvek isperem iseckan luk pre kuvanja. Tako će postati blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja - napisao je Džejmi, a ovaj trik primenio je dok je pripremao pastu sa tunom.
Džejmi je otkrio da je ovaj trik naučio od italijanske koleginice None Rosane, i da zaista daje sjajne rezultate, a pritom je toliko prost!
Pročitajte još: Pogrešno ČUVAMO BRAŠNO: Koliko god da vam je kuhinja čista ukoliko se ne prate OVI SAVETI, POKVARIĆE SE
Oštar miris i gorak ukus rezultat su sumpornih spojeva i tiosulfinata u luku, koji se pojavljuju tek kada isečete luk. Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj odmbrambeni saistem temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele. Upravo zato - ispiranje iseckanog luka je sjajna tehnika koja će specijalitete učiniti ukusnijim.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU