Нар је најлепше
Волимо нар, али када помислимо на то да треба да га ољуштимо нисмо баш најсрећнији. То је процес који може да потраје. Међутим, пронашли смо једноставан начин да га ољуштимо без муке. Сезона нара може да почне!
Како да очистимо нар?
Потребно је само неколико минута да уклоните семенке из целог нара.
Пре свега кулинари препоручују да оперете нар. Сваки пут када сечете воће или поврће са кором ризикујете да унесете бактерије са спољне површине у јестиви део. Након прања, нар пресеците водоравно.
Прочитајте још: Правилно чување белог лука како би што дуже задржао свежину
Нар окрените пререзаном страном према доле и поставите дубоку чинију средње величине испод. Узмите чврсту лопатицу или дрвену кашику и почните чврсто да ударате по горњој површини нара. Важно је да ударате јаче јер лагано тапкање неће имати резултате. Наставите да снажно тапкате по врху нара док све семенке не испадну.
Уколико нећете појеси све непосредно након чишћења нара можете семенке да ставите у херметички затворену посуду и одложите у фрижидер, тако могу да стоје 4-5 дана.