Nar je najlepše
Volimo nar, ali kada pomislimo na to da treba da ga oljuštimo nismo baš najsrećniji. To je proces koji može da potraje. Međutim, pronašli smo jednostavan način da ga oljuštimo bez muke. Sezona nara može da počne!
Kako da očistimo nar?
Potrebno je samo nekoliko minuta da uklonite semenke iz celog nara.
Pre svega kulinari preporučuju da operete nar. Svaki put kada sečete voće ili povrće sa korom rizikujete da unesete bakterije sa spoljne površine u jestivi deo. Nakon pranja, nar presecite vodoravno.
Pročitajte još: Pravilno čuvanje belog luka kako bi što duže zadržao svežinu
Nar okrenite prerezanom stranom prema dole i postavite duboku činiju srednje veličine ispod. Uzmite čvrstu lopaticu ili drvenu kašiku i počnite čvrsto da udarate po gornjoj površini nara. Važno je da udarate jače jer lagano tapkanje neće imati rezultate. Nastavite da snažno tapkate po vrhu nara dok sve semenke ne ispadnu.
Ukoliko nećete pojesi sve neposredno nakon čišćenja nara možete semenke da stavite u hermetički zatvorenu posudu i odložite u frižider, tako mogu da stoje 4-5 dana.