Микроталасна рерна има много ширу употребу него што мислите!
Већина микроталасну рерну користи само за подгревање, евентуално за одмрзавање јела, мада она пружа и друге могућности за употребу.
Прочитајте још: Помоћу ових начина сазнајте да ли се БЕЛИ ЛУК покварио
Једна од њих је и кување на пари, коју ћете постићи тако што ћете поврће опрати и сипати врло мало воде у посуду, коју ћете ставити у микроталасну и укључити је на средњу температуру. У просеку је потребно пет минута да би и најтврђе поврће, попут шаргарепе, било скувано, а само два минута за броколи, прокељ и карфиол.
Печење лука у микроталасној
Још један мање познат начин употребе микроталасне је за омекшавање, односно печење црног и белог лука.
Прочитајте још: Омиљени енглески слаткиш: Слатки мафини са шаргарепом (РЕЦЕПТ)
Важи за обе врсте - ољуштите лук и одсеците врхове главица (ченова), ставите у посуду, прелијте мешавином две кашике воде, кашичицом маслиновог уља и мало соли, па пеците осам минута на средњој температури.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ