Mikrotalasna rerna ima mnogo širu upotrebu nego što mislite!
Većina mikrotalasnu rernu koristi samo za podgrevanje, eventualno za odmrzavanje jela, mada ona pruža i druge mogućnosti za upotrebu.
Pročitajte još: Pomoću ovih načina saznajte da li se BELI LUK pokvario
Jedna od njih je i kuvanje na pari, koju ćete postići tako što ćete povrće oprati i sipati vrlo malo vode u posudu, koju ćete staviti u mikrotalasnu i uključiti je na srednju temperaturu. U proseku je potrebno pet minuta da bi i najtvrđe povrće, poput šargarepe, bilo skuvano, a samo dva minuta za brokoli, prokelj i karfiol.
Pečenje luka u mikrotalasnoj
Još jedan manje poznat način upotrebe mikrotalasne je za omekšavanje, odnosno pečenje crnog i belog luka.
Pročitajte još: Omiljeni engleski slatkiš: Slatki mafini sa šargarepom (RECEPT)
Važi za obe vrste - oljuštite luk i odsecite vrhove glavica (čenova), stavite u posudu, prelijte mešavinom dve kašike vode, kašičicom maslinovog ulja i malo soli, pa pecite osam minuta na srednjoj temperaturi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU