Да ли треба прати месо? Ово је питање које многи постављају, јер кад донесемо из продавнице пиле, батак, розбратну, делује да не би било лоше мало га "пропуститикроз воду" пре спремања.
Стручњаци упозоравају да је прање сировог меса не само непотребно, него и опасно!
На сировом месу се налазе бактерије које прањем завршити по разним површинама у кухињи - на судопери, дасци за сечење, па чак и плочицама. Све бактерије које се налазе на сировом месу убијају се самим пржењем или кувањем, дакле - прање није потребно.
Прочитајте још: Опрезно: Које намирнице су опасне после истека рока трајања?
Међутим, једна корисница ТикТок -а објавила је један кулинарски савет како да се решите вишка масноће које месо пусти током пржења. - Да вам покажем шта сам научила пре неколико година - написала је, а онда узела испржено млевено месо, пребацила у цедиљку па темељно испрала под млазом воде из чесме.
Сувишно је рећи да је ово погрешан начин да месо ослободите сувишне масноће и да је наишао само на жестоке критике корисника ове мреже.
Прочитајте још: Како да не уништимо ВИТАМИНЕ док спремамо поврће: Правимо грешке које смањују учинак
Ако желите да добијете изузетно дијетално млевено месо (можда за болесника или неког коме су масноће посебно забрањене) можете овако оцеђено месо прелити са мало вреле, прокуване воде, оставити пар минута да стоји, па онда оцедити.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ