Da li treba prati meso? Ovo je pitanje koje mnogi postavljaju, jer kad donesemo iz prodavnice pile, batak, rozbratnu, deluje da ne bi bilo loše malo ga "propustitikroz vodu" pre spremanja.
Stručnjaci upozoravaju da je pranje sirovog mesa ne samo nepotrebno, nego i opasno!
Na sirovom mesu se nalaze bakterije koje pranjem završiti po raznim površinama u kuhinji - na sudoperi, dasci za sečenje, pa čak i pločicama. Sve bakterije koje se nalaze na sirovom mesu ubijaju se samim prženjem ili kuvanjem, dakle - pranje nije potrebno.
Pročitajte još: Oprezno: Koje namirnice su opasne posle isteka roka trajanja?
Međutim, jedna korisnica TikTok -a objavila je jedan kulinarski savet kako da se rešite viška masnoće koje meso pusti tokom prženja. - Da vam pokažem šta sam naučila pre nekoliko godina - napisala je, a onda uzela isprženo mleveno meso, prebacila u cediljku pa temeljno isprala pod mlazom vode iz česme.
Suvišno je reći da je ovo pogrešan način da meso oslobodite suvišne masnoće i da je naišao samo na žestoke kritike korisnika ove mreže.
Pročitajte još: Kako da ne uništimo VITAMINE dok spremamo povrće: Pravimo greške koje smanjuju učinak
Ako želite da dobijete izuzetno dijetalno mleveno meso (možda za bolesnika ili nekog kome su masnoće posebno zabranjene) možete ovako oceđeno meso preliti sa malo vrele, prokuvane vode, ostaviti par minuta da stoji, pa onda ocediti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU