Testeninu mnogi obožavaju i često se nalazi na dnevnom meniju.
Svako od nas ima određene navike prilikom pripremanja testenine. U neke smo toliko uvereni da ih primenjujemo svaki put kada spremamo makarone ili špagete. Međutim, šta je prema rečima kuvara tačno, a šta nije.
Kako se sprema ukusna testenina?
Dodavanje ulja u ključalu vodu sprečava lepljenje?
Netačno. Ulje bi moglo da spreči penušanje vode, ali neće da spreči da se se testenina zalepi. Da bi makarone ili špagete bile odvojene, uverite se da voda brzo ključa, povremeno promešajte testeninu dok se kuva i pomešajte je sa sosom odmah nakon što je procedite..
Pročitajte još: NE ŽELITE DA SE LETO ZAVRŠI? U Hurgadi i Dubaiju je leto tokom CELE godine
Trebalo bi da isperite testeninu nakon što ste je procedili?
Netačno. Želite da vaša testenina bude blago skrobasta (to jest, lepljiva i ukusna), tako da sos ostane zalepljen za svaki rezanci i efikasno ga premaže. Ispiranje će vam ostaviti manje ukusne testenine i vodenastu teksturu.
Vrelu vodu uvek treba posoliti?
Istina. Testenine će biti blage ako se kuvaju bez soli. Dodajte najmanje 1 kašiku po kilogramu testenine u vrelu vodu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU