Ћурећа јаја су јестива колико и кокошија, али нису економски исплатива за произодњу на великим фармама.
Ова јаја имају раскошан укус и одлично би се уклопила у сваки рецепт у који иду и кокошија јаја.
Ћурећа јаја су већа од кокошијих и имају тврђу љуску.
Прочитајте још: Рецепт за ДОМАЋИ сладолед од поморанџе: Потребна су вам само ОВА четири састојка! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Ћурећа јаја могу да се користе у свим рецептима где иду кокошија.
Проблем је у томе што је ћурки потребно око 32 недеље да почне да полаже јаја и годишње може да положи око стотину. За разлику од ћурке, кокошкама је потребно свега 20 недеља и годишње могу да полегну и до 300 јаја.
Прочитајте још: Рецепт за НАЈСОЧНИЈУ баклаву са пистаћима! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Узрок ове ситуације и велике разлике у броју јаја треба тражити у узгоју. Кокошке се одавно гаје због јаја, док се ћурке гаје због меса.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК