Ćureća jaja su jestiva koliko i kokošija, ali nisu ekonomski isplativa za proizodnju na velikim farmama.
Ova jaja imaju raskošan ukus i odlično bi se uklopila u svaki recept u koji idu i kokošija jaja.
Ćureća jaja su veća od kokošijih i imaju tvrđu ljusku.
Pročitajte još: Recept za DOMAĆI sladoled od pomorandže: Potrebna su vam samo OVA četiri sastojka! (RECEPT/VIDEO)
Ćureća jaja mogu da se koriste u svim receptima gde idu kokošija.
Problem je u tome što je ćurki potrebno oko 32 nedelje da počne da polaže jaja i godišnje može da položi oko stotinu. Za razliku od ćurke, kokoškama je potrebno svega 20 nedelja i godišnje mogu da polegnu i do 300 jaja.
Pročitajte još: Recept za NAJSOČNIJU baklavu sa pistaćima! (RECEPT/FOTO)
Uzrok ove situacije i velike razlike u broju jaja treba tražiti u uzgoju. Kokoške se odavno gaje zbog jaja, dok se ćurke gaje zbog mesa.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK