Сигурно сте чули за потаж од целера и желели сте да га направите, али нисте знали како. Ево рецепта.
Целер је изузетно здрава биљка и треба је јести у што већим количинама.
Потребно је:
- 4 штапића целера
- 4 шаргарепе
- 2 главице црног лука
- 50 г маслаца или маргарина
- 250 мл павлаке за кување
- 2 коцке за супу
- со
- бибер
Прочитајте још: Идеја за ЛАК ручак: Чорба од тиквица која се спрема 15 минута (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Стабљике целера исецкајте на ситне комаде, а лук и шаргарепу на колутиће. Отопите путер у тигању, па додајте лук, шаргарепу и целер. Пржите све заједно док поврће допола не омекша. Посолите и побиберите, па наставите да пржите још кратко, затим пребаците поврће у блендер и измиксајте, а онда преспите у шерпу са два литра кључале воде у коју сте убацили коцке за супу и оставите да се крчка десетак минута. Убаците павлаку за кување, па када чорба са поврћем прокува, склоните је са ватре.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ