Sigurno ste čuli za potaž od celera i želeli ste da ga napravite, ali niste znali kako. Evo recepta.
Celer je izuzetno zdrava biljka i treba je jesti u što većim količinama.
Potrebno je:
- 4 štapića celera
- 4 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 50 g maslaca ili margarina
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 2 kocke za supu
- so
- biber
Pročitajte još: Ideja za LAK ručak: Čorba od tikvica koja se sprema 15 minuta (RECEPT)
Priprema:
Stabljike celera iseckajte na sitne komade, a luk i šargarepu na kolutiće. Otopite puter u tiganju, pa dodajte luk, šargarepu i celer. Pržite sve zajedno dok povrće dopola ne omekša. Posolite i pobiberite, pa nastavite da pržite još kratko, zatim prebacite povrće u blender i izmiksajte, a onda prespite u šerpu sa dva litra ključale vode u koju ste ubacili kocke za supu i ostavite da se krčka desetak minuta. Ubacite pavlaku za kuvanje, pa kada čorba sa povrćem prokuva, sklonite je sa vatre.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU