Тортиље су добар избор када желите ручак или вечеру на брзину.
Тортиље су многима омиљено јело јер се могу спремати на безброј начина - посне, љуте, благе, са поврћем или са месом. Ипак, треба имати на уму да су домаће тортиље много лепше, меканије и укусније од куповних.
Праве се једноставно - једноставније чак и од палачинки, а за њихову припрему требаће вам мало времена.
Прочитајте још: НАМАЗ који ћете обожавати: Рецепт за најпопуларнију ПОСНУ ПАШТЕТУ
Састојци:
2 шоље брашна
1 шоља топле воде
мало соли
100 грама маслаца
Напомена: шоља је мера од 2 дл.
Припрема:
Брашну додати претходно истопљен маслац и со, па топлом водом умесити глатко тесто. Оставити га најмање десетак минута да одстоји, а потом га поделити на мање лоптице.
Сваку лоптицу развити оклагијом у круг, па пећи на добро загрејаном тигању са обе стране по пар минута.
Домаће тортиље можете спремати по жељи и укусу - са пилетином, сланином, без меса, са поврћем, ...
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ