За данашњу ужину или ручак припремите једно једноставно јело, а реч је о пилећим такосима.
Увек одличн избор за ело на брзину, спрема се лако и брзо, а о укусу је сувишно и писати. Пилећи такос уврстићете у једно од омиљених јела, у то смо сигурни.
Потребни састојци:
тортиље
500 г пилећег филеа
150 г грчког јогурта
лук, парадајз, папричице, руколе, прешун
лимунов сок
две кашике сенфа
две кашике мајонезе
две кашике ајвара
две кашике кечапа
Припрема
Пилећи филе маринирати у пикантној маринади 30 минута, те их испећи на тави. Пржите их с обе стране на средњој температури како би постигли мекано и сочно месо.
Салсу припремите од ситно сецканог лука, парадајза, папричица, руколе, свежег першуна и лимуновог сока. Потом направите тзв. бели сос тако што ћете помешати двије кашике сенфа са 75 грама грчког јогурта и две кашике мајонезе. Затим у смесу додајте бели лук у праху, свежи першун и мало сока од лимуна.
Да бисте добили црвени сос потребно је помешати две кашике ајвара, двије кашике кечапа са 75 грама грчког јогурта и додати мало соли. Затим исеците месо на комаде, а потом благо грилујте тортиље те их пуните салсом, сосевима и месом.