Ако ове године спремате зимницу, октобар је идеално време да киселите купус
Од њега се праве нека од омиљених српских јела, као што су сарме, подварак... Многе домаћице се у данашње време одлучују за куповни, јер мисле да је процес превише компликован и да кисели купус неће испасти како треба. Ако ове године први пут правите кисели купус, али и ако сте искусна домаћица можда не знате која је права мера соли која се сипа у воду и како се правилно прави расол. Како бисте добро укиселили купус у наставку текста прочитајте колико је соли иде на 10 л воде.
Неко воли мало сланији кисели купус, а неко и не баш, али у коју год групу да спадате, постоји нека оптимална количина која се додаје. Па тако на 10 л воде иде 400 г соли.
Ако користите буде од 20 л онда дуплирајте и количину соли. Још једна ствар је битна, а то је и коју со употребљавате. Ако желите да кисели купус буде укусан, предлажемо вам да користите крупну морску со, која треба потпуно да се раствори у воду, пре него што се сипа у буре.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ