Домаћа супа са пилетином је доказано лековита за цело тело, али ову варијанту сигурно до сада нисте спремали
Данашњи предлог за ручак је домаћа пилећа супа, али на турски начин:
Прочитајте још: Сјајна идеја за доручак или вечеру: Слани штапићи пуњени сиром (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Потребно је:
4 пилећа батака
1 шаргарепа
1 лук
ловоров лист
вода
маслиново уље
30 грама маслаца
1 шаргарепа
2 средња лука
2 чена белог лука
1 зелена папарика
2 кашике брашна
100 грама тестенине
со
бибер
Припрема:
Један лук, једну шаргарепу и 4 пилећа батака, као и ловоров лист ставити у лонац са водом и кувати на тихој ватри.
Прочитајте још: АЈУРВЕДИ саветују: Ђумбирова вода је набољи савезник ВИТКЕ ЛИНИЈЕ! Ево како да је припремите
Након 30 минута, месо извадите из супе и оставите га са стране. Супу процедите и оставите са стране бујон. У шерпицу ставите мало маслиновог уља, мало маслаца па на загрејаној масноћи прво продинстајте једну изрендану шаргарепу. Додајте ситно сецкан црни лук, ситно сецкан бели лук, а затим и једну зелену паприку. Након 10 минута динстања, додајте 2 кашике брашна па промешајте. Додајте бујон. Додајте бибер и со и пустите да се кува још 30 минута. Затим, пилеће месо ситно исецкајте, па га додајте у супу. Додајте и тестенину па оставите да се скува 10 минута. Послужите топло.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ