Уз песто прелив, ова супа има толико здравих састојака: бадеми са високим садржајем есенцијалних масти, влакнима, белим луком против упале и доста витамина. Да не спомињем да је укусно
Свака порција садржи 402 кцал, 13 г протеина, 27 г угљених хидрата (од тога 8 г шећера), 24,5 г масти (од тога 3 г засићених), 12,5 г влакана и 1,9 г соли.
Састојци
За песто
- 25г свежих листова босиљка
- по 25г спанаћа, поточарке и руколе
- 25г бадема са кожом, грубо исецканих
- ½ чена белог лука, ољуштеног
- 1 кашичица свежег лимуновог сока
- 5 кашика екстра девичанског маслиновог уља
- ½ кашичице морске соли у листићима
- свеже млевени црни бибер
За супу
- 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља
- 1 лук, танко нарезан
- 2 штапића целера, танко исечена
- 1 тиквица, сецкана
- 2 шаргареп , сецкане
- 2 чена белог лука, танко нарезана
- 800 г пасуља из конзерве, оцедити и испрати
- 900мл бујона
Прочитајте још: Додавање ОВОГ састојка у кајгану чини је савршено МЕКАНОМ И ВАЗДУШАСТОМ: Овако добар РЕЦЕПТ још нисте пробали
Припрема
Прво направите песто. Ставите све састојке за песто у процесор за храну и мешајте док не добијете живописну зелену пасту са мало хрскања. Прилагодите зачин по укусу. Оставите на страну.
Да бисте направили супу, загрејте уље у великом тигању или ватросталној тепсији и лагано пржите лук, целер, тиквице и шаргарепу 10 минута, повремено мешајући. Додајте бели лук и кувајте још неколико секунди, мешајући.
Сипајте пасуљ у шерпу, додајте бујон и ставите да проври. Кувајте 5 минута, а затим прилагодите зачин по укусу и сипајте у чиније.
На врх ставите кашике песта од босиљка за сервирање.
БОНУС ВИДЕО: