Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВАРИЈАНТА ЗА ТОПЛО ВРЕМЕ: Направите СУПУ ОД БЕЛОГ ПАСУЉА и уживајте у тањиру пуном здравља (РЕЦЕПТ)

Уз песто прелив, ова супа има толико здравих састојака: бадеми са високим садржајем есенцијалних масти, влакнима, белим луком против упале и доста витамина. Да не спомињем да је укусно

1652783518_pjimage---2022-05-17T112526.854.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Свака порција садржи 402 кцал, 13 г протеина, 27 г угљених хидрата (од тога 8 г шећера), 24,5 г масти (од тога 3 г засићених), 12,5 г влакана и 1,9 г соли.

Састојци

За песто

  • 25г свежих листова босиљка
  • по 25г спанаћа, поточарке и руколе
  • 25г бадема са кожом, грубо исецканих
  • ½ чена белог лука, ољуштеног
  • 1 кашичица свежег лимуновог сока
  • 5 кашика екстра девичанског маслиновог уља
  • ½ кашичице морске соли у листићима
  • свеже млевени црни бибер

За супу

  • 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља
  • 1 лук, танко нарезан
  • 2 штапића целера, танко исечена
  • 1 тиквица, сецкана
  • 2 шаргареп , сецкане
  • 2 чена белог лука, танко нарезана
  • 800 г пасуља из конзерве, оцедити и испрати
  • 900мл бујона

Прочитајте још: Додавање ОВОГ састојка у кајгану чини је савршено МЕКАНОМ И ВАЗДУШАСТОМ: Овако добар РЕЦЕПТ још нисте пробали

Припрема

Прво направите песто. Ставите све састојке за песто у процесор за храну и мешајте док не добијете живописну зелену пасту са мало хрскања. Прилагодите зачин по укусу. Оставите на страну.

Да бисте направили супу, загрејте уље у великом тигању или ватросталној тепсији и лагано пржите лук, целер, тиквице и шаргарепу 10 минута, повремено мешајући. Додајте бели лук и кувајте још неколико секунди, мешајући.

Сипајте пасуљ у шерпу, додајте бујон и ставите да проври. Кувајте 5 минута, а затим прилагодите зачин по укусу и сипајте у чиније.

На врх ставите кашике песта од босиљка за сервирање.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas