Подварак је једно од најпопуларнијих јела са киселим купусом
Подварак је једно од омиљених јела са киселим купусом многима, а посебно у хладним зимским данима који су пред нама, зато никако није на одмет подсетити се рецепта за ово укусно јело.
Састојци за 4 особе:
кисели купус
главица црног лука
бибер у зрну
ловоров лист
алева паприка
месо по жељи
Прочитајте још: Сјајна идеја за ручак: Направите КУПОЛЕ ОД КАРФИОЛА (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
Најпре испржите месо по жељи, пиле, шницле, шта волите, повадите га у чинију и на том уљу пржите подварак. Исецкајте ситно црни лук, пропржите на уљу где се пржило месо, додајте купус (количина по жељи) исецкан на танке тракице и пропржите око пола сата. Стално мешајте да се не залепи за дно.
Затим додати око пола кашике алеве паприке, бибер у зрну, неколико ловорових листова, посолити по укусу, преручити у посуду која може у рерну и пећи око 2 сата док купус омекша. Посуду прекрити фолијом и за време печења не мешати. Можете правити и са сувим месом и панчетом.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ