Укључите у своју летњу исхрану и ову лагану чорбицу од поврћа која се лако спрема.
Иако се лети чешће одлучујемо за оброк салате, пасте и пице, потребно је с времена на време уврстити у јеловник и нешто кувано, а лагана чорбица са сезонским поврћем је идеална за топле дане.
Прочитајте још: Рецепт за принцес крофне који УСПЕВА СВИМА! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Састојци:
мало црног лука
један млади лук
3-4 шаргарепе
једна мања тиквица
парадајз
маслиново уље
неколико младих кромпира
кукуруз и грашак
зачини по жељи
две коцке за супу
Припрема:
У дубљој шерпи сипати маслиново уље и пропржити црни и млади лук исечен на колутове, а онда додавати једно по једно поврће уз мешање.
Када поврће смекша, додати и млади кромпир исецкан на мање коцкице.
У 1.5 литар вруће воде размутити 2 кокошије коцке за супу (или коцке за супу од поврћа), и тиме прелити кувано поврће.
Чорба треба да се кува док кромпир не буде довољно омекшан.
На крају у чорбу додати грашак, кукуруз и зачине, промешати и оставити да се све заједно кува још пола сата.
Уживајте у здравој и лаганој чорбици која ће вас сјајно заситити!
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ