Славска салата са цвеклом и рибом ће одушевити све госте, а можете да је служите и као замену за оброк
Ниједна слава или празници не могу да се замисле без руске или мимозе, а ми вам предлажемо супер замену за ове салате.
Украсите вашу славску трепзу предјелом којем неће одолети ниједан гост.
Испробајте рецепт за славску салату са цвеклом и рибом за коју ће вам требати пола сата за припрему, па можете да спремате тик пред весеље. Ова салатаса цвеклом и рибом не само да је укусна, већ и предивно изгледа.
Састојци:
1 цвекла
1 шаргарепа
350 г филета рибе по жељи
1 црни лук
1 лимун
2 топљена сира
100 г тврдог сира
ораси по укусу
мајонез
Припрема:
Филете рибе испржите, а цвеклу и шаргарепу скувајте. Затим поврће и рибу исецкајте, као и црни лук.
Црни лук прелијте соком од лимуна.
Почните да правите славску салату тако што ћете на дно декоративне тацне да поређате рибу, па преко лук и шаргарепу.
Преко премажите мало мајонеза или га сипајте у кесу за замрзивач и истисните га тако да направите „мрежу“.
Топљени сир ставите у замрзивач, па га изрендајте преко мајонеза и премажите мајонезом или направите „мрежу“, а онда поспите млевеним орасима.
Опет иде мајонез, па цвекла коју ћете посолити.
Направите „мрежу“ од мајонеза, па поспите ренданим сиром. Славска салата са цвеклом и рибом је готова.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ