Ако сте данас у недоумици шта да спремите за ручак, мусака са тиквицама и јунетином је савршен избор.
Oglas
Састојци:
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 3-4 изрендане шаргарепе
- 500г млевене јунетине
- 2 чена белог лука
- 500г млевене јунетине
- тиквице
- 4 јаја
- презле
- једна кисела павлака
- 150мл млека
- бибер, со, суви зачин
- уље
Припрема:
- Издинстајте 2 главице црног лука и 3-4 изрендане шаргарепе у 50мл уља
- Додајте 500г млевене јунетине и наставите да динстате
- После 10 минута, додајте у издинстану смешу 2 чена исецканог белог лука, једну и по кашику сувог зачина, мало соли и мало бибера
- Све промешајте и наставите са динстањем још 10 минута
- Тиквице (2 комада) оперите добро и исецкајте на колутове, посолите и оставите их у води како би се опустиле
- Колутове тиквице уваљајте у брашно, потом у умућено јаје, па у презле и поређајте их у посуду за печење (претходно премазану уљем)
- Преко тиквица ставити фил од меса, а потом опет прекријте колутовима тиквица
- Умутите 3 јаја, киселу павлаку, 150мл млека и прелијте мусаку
- Потом 40 минута пеците у рерни на 200 степени. По жељи можете извадити мусаку након 20 минута печења и нарендати 200г гауда сира
Пријатно!
Прочитајте још: Да ли сте јели ШУФНУДЛЕ? Спремамо их према старом војвођанском рецепту (ФОТО/ВИДЕО)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas