Ako ste danas u nedoumici šta da spremite za ručak, musaka sa tikvicama i junetinom je savršen izbor.
Oglas
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 3-4 izrendane šargarepe
- 500g mlevene junetine
- 2 čena belog luka
- 500g mlevene junetine
- tikvice
- 4 jaja
- prezle
- jedna kisela pavlaka
- 150ml mleka
- biber, so, suvi začin
- ulje
Priprema:
- Izdinstajte 2 glavice crnog luka i 3-4 izrendane šargarepe u 50ml ulja
- Dodajte 500g mlevene junetine i nastavite da dinstate
- Posle 10 minuta, dodajte u izdinstanu smešu 2 čena iseckanog belog luka, jednu i po kašiku suvog začina, malo soli i malo bibera
- Sve promešajte i nastavite sa dinstanjem još 10 minuta
- Tikvice (2 komada) operite dobro i iseckajte na kolutove, posolite i ostavite ih u vodi kako bi se opustile
- Kolutove tikvice uvaljajte u brašno, potom u umućeno jaje, pa u prezle i poređajte ih u posudu za pečenje (prethodno premazanu uljem)
- Preko tikvica staviti fil od mesa, a potom opet prekrijte kolutovima tikvica
- Umutite 3 jaja, kiselu pavlaku, 150ml mleka i prelijte musaku
- Potom 40 minuta pecite u rerni na 200 stepeni. Po želji možete izvaditi musaku nakon 20 minuta pečenja i narendati 200g gauda sira
Prijatno!
Pročitajte još: Da li ste jeli ŠUFNUDLE? Spremamo ih prema starom vojvođanskom receptu (FOTO/VIDEO)
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas