Čorba od oslića sa povrćem je vrlo lagana i ukusna

Sastojci:
1 kašika ulja
1 luk sitno iseckan
1 čen belog luka, vrlo sitno iseckanog
250 g krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
250 g šargarepe, isečene na kockice
1 paprika, iseckana na kockice
200 g praziluka sitno isečenog
1 kašika paradajz pirea
1¼ litra povrtnog bujona
1 lovorov list
10 g mirođije
400 g fileta oslića
1 limun, korica i sok
Recept za čorbu od oslića sa povrćem:
Za čorbu zagrejte ulje na srednjoj vatri i pržite luk 5-7 minuta dok ne omekša. Pomešajte beli luk, krompir, šargarepu, papriku, praziluk i paradajz pire i kuvajte još 3-5 minuta. Zalijte bujonom i umešajte lovorov list. Pustite da provri, a zatim poklopite i kuvajte 15 minuta dok povrće ne omekša.
Većinu mirođije sitno iseckajte, ostavite nekoliko celih grančica. Ribu isecite na komade veličine zalogaja i začinite solju, biberom i sa malo limunovog soka. Dodajte ribu u supu zajedno sa prstohvatom limunove korice i seckane mirođije. Krčkajte na laganoj vatri 5-7 minuta dok se riba ne skuva. Izvadite lovorov list i začinite čorbu po ukusu, po potrebi dodajte još limunovog soka ili korice. Uživajte.
(Mondo)
BONUS VIDEO