Рецепт за просто савршен пекарски кромпир
Ово је један веома једноставан и у исто време веома укусан рецепт – пекарски кромпир са сиром у коме ћете уживати и ви и ваши укућани.
Састојци:
– 1,5 кг белог кромпира
– већа главица црног лука
– 200 г качкаваља
– 500 мл павлаке за кување
– мало уља
– мало пармезана и зачини (со, бибер, суви зачин)
Припрема:
Добро опрати и ољуштити кромпир, а затим га исецкати на тање листиће. Пропржити црни лук, а у чинију изрендати качкаваљ, додати павлаку за кување, зачине и пропржени лук. У ту смесу “умуљати” лепо кромпир, додати мало уља, а затим га поређати у тепсију. По жељи додати и мало пармезана.
Кромпир прекрити алуминијумском фолијом и пећи га на 180 степени око 1х (у зависности од рерне, проверите виљушком је ли готов), па онда скинути фолију и оставити на кратко да се запече одозго (10-15 минута).
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО