Јела од свињетине увек су проверено решење.
Oglas
На данашњем менију мора да вам се нађе овај стари и проверен рецепт.
Састојци:
- 600гр свињетине у једном комаду
- 100гр танко исеченог сувог врата
- пршута
- 1 шаргарепа
- 1 главица лука
- 300гр киселих краставаца
- мало першуновог листа
- 2 кашике уља
- 1/2 дл белог вина
- со и бибер
- супа
Прочитајте још: Два БРЗА РЕЦЕПТА за савршен недељни ручак: Направите ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ и СПАНАЋ (ВИДЕО)
Припрема:
- Опрану свињетину истањити тучком за месо, мало попарити врућом водом и прекристи листовима сувог врата.
- Ољуштити лук и ситно га исецкати, као и першун.
- Додати изрендану шаргарепу и расподелити је по месу, послагати краставце насецкане на танке штапиће и месо савити у ролну. Обмотати ролат дебљим концем.
- Посолити, мало кувати у води док не проври и пропржити.
- Залити вином, поклопити и динстати. повремено заливати супом.
- За 30 минута месо ће омекшати, па тек онда одстранити конце и исећи.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas