Jela od svinjetine uvek su provereno rešenje.
Oglas
Na današnjem meniju mora da vam se nađe ovaj stari i proveren recept.
Sastojci:
- 600gr svinjetine u jednom komadu
- 100gr tanko isečenog suvog vrata
- pršuta
- 1 šargarepa
- 1 glavica luka
- 300gr kiselih krastavaca
- malo peršunovog lista
- 2 kašike ulja
- 1/2 dl belog vina
- so i biber
- supa
Pročitajte još: Dva BRZA RECEPTA za savršen nedeljni ručak: Napravite FAŠIRANE ŠNICLE i SPANAĆ (VIDEO)
Priprema:
- Opranu svinjetinu istanjiti tučkom za meso, malo popariti vrućom vodom i prekristi listovima suvog vrata.
- Oljuštiti luk i sitno ga iseckati, kao i peršun.
- Dodati izrendanu šargarepu i raspodeliti je po mesu, poslagati krastavce naseckane na tanke štapiće i meso saviti u rolnu. Obmotati rolat debljim koncem.
- Posoliti, malo kuvati u vodi dok ne provri i propržiti.
- Zaliti vinom, poklopiti i dinstati. povremeno zalivati supom.
- Za 30 minuta meso će omekšati, pa tek onda odstraniti konce i iseći.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas