Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕЦЕПТ ЗА ТУРСКИ СЛАДОЛЕД ОД 3 САСТОЈКА: Дочекајте лето спремни уз ову неодољиву, а здраву посластицу

Уживајте без гриже савести цело лето у омиљеној посластици, овај здрав сладолед се прави брзо а потребна су вам само 3 састојка

1715606052_shutterstock_393753934.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Хајде да направимо домаћи турски сладолед, уз овај брзи рецепт од само 3 састојка више нећете куповати сладолед.

У само неколико минута научићете како да направите сладолед од чоколаде чији укус ће вас оборити са ногу. Брзо и једноставно припремите ову здраву посластицу од састојака које сигурно имате у својој кухињи! У сладоледу као надев може да се користи сушено воће и орашасти плодови, чоколада и какао, али ви можете смислити укус по својој жељи.

Састојци:

1 литра млека
140 гр. густин ( кукурузни скроб)
Кондензовано млеко 400 гр.
1. опција укуса:

1. 100 г млевених ораха
100 г сувих грожђица


2. опција укуса:

2 кашике какаа
50 г чоколаде

Млеко поделите и са 200 мл размутите густин, а остатак сипајте у шерпу и скувајте, пре него што проври убаците преостало млеко са густином и мешајте. Затим додајте кондензовано млеко и наставите мешање, а када се згусне склоните са рингле. На крају убаците надев по жели, преспите у калуп и ставите у замрзивач. Пријатно!

Стилл

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas